Понеділок, 19.11.2018, 14.56.02
Вітаю Вас Гість | RSS

Чаплинський професійний аграрний ліцей

Чаплинка
GOOGLE

Блог ліцею та його новини

Головна » 2018 » Квітень » 16 » Конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Кухар»
20.46.55
Конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Кухар»

Від правильної   організації уроку  виробничого навчання
 до  якісної підготовки і кваліфікації майбутніх фахівців!

       4 квітня 2018 року в рамках  ІІ етапу обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Кухар» майстром в/н Кулик Людмилою Володимирівною був проведений урок виробничого навчання  на тему: «Приготування вареників з різноманітними начинками». За типом уроків   - це  урок формування первинних умінь і навичок., за    формою   проведення –  нетрадиційний  урок – практичне заняття - свято.
       В ході проведення  уроку майстер в/н  застосовувала інструктування учнів. Поскільки інструктаж – найважливіша форма  керівництва виробничим навчанням в ПТНЗ, вона   поєднала в інструктажі такі  методи навчання, як «Феєрверк знань», « Мікрофон «  і «Клоуз – тест»
        На даному уроці Людмила Володимирівна  використала ще і інтерактивні методи навчання: технологічний ланцюжок «Крок за кроком», вирішення виробничих ситуацій, випереджувальні завдання.
      Процес виробничого навчання відбувається на основі тісної взаємодії теорії і практики. Практичні уміння і навички формуються на основі знань, що поглиблюються, вдосконалюються. Це визначає необхідність, по-перше, координації вивчення спеціальних предметів і виробничого навчання таким чином, щоб теорія випереджала практику, по-друге, високого рівня спеціальних знань майстрів виробничого навчання, по-третє, наявність тісних між предметних зв'язків у діяльності майстрів і викладачів спеціальних предметів. Для цього на уроці були використані відео - завдання від викладачів предметів професійної підготовки «Зроби розрахунок» та «Лови помилку» Можейко Ніни Павлівни і Нижник Світлана Петрівни, а для кращого засвоєння теоретичного матеріалу була проведена гра «Кмітливий кухар»

    Від правильної організації уроку виробничого навчання залежить якість підготовки і кваліфікації майбутніх фахівців, тому майстер виробничого навчання повинен звернути особливу увагу на правильне засвоєння учнями технологічних прийомів, послідовності виконання операцій, знайомство учнів з новітніми технологіями.  З цією метою на уроці на уроці були показані і звичайні способи формування вареників, і новітні, а також використане відео «Новітні способи формування вареників. Для кращого засвоєння технологічних прийомів використаний конкурс «Мій вареник -кращий» 

                              

Відео уроку можна переглянути тут   https://www.youtube.com/watch?v=w2RkrbJ-WWo
     

Категорія: Методична комісія з професії кухар | Переглядів: 30 | Додав: atlon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Чаплинці

Copyright MyCorp © 2018
Створити безкоштовний сайт на uCoz